فروش کیس استادی، ترجمه مقالات توسط دانشجوی برتر

۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

روش تحقیق پسامدرن در مدیریت و روانشناسی

روش تحقیق پسامدرن

این اندیشه ورای اندیشه های قبلی است و انسان را مبنا قرار می دهد. این روش ریشه در فلسفه اگزیستانسیالیسم دارد که توسط هایدگر، نیچه، سارتر و ویتکنشتاین گسترش پیدا کرده است. روش تحقیق پسامدرن با تعمیم دانش مخالف است و معتقد است که تعمیم دادن فهم امکان پذیر نیست. این دیدگاه با این انتقاد روبه روست که دست انسان را خالی می کند و خیلی وسیع است، نمی گوید که درمرحله بعدی باید چه کرد. اساسا تفکر پسامدرن یک تفکر ضدساختارگرا،ضد هنجارگرا، ضد تجدد گرا و ضد تعمیم گراست. به عنوان مثال در این دیدگاه تمام نظریه های رسانه به طور نسبی معتبر است و هیچ کدام از این نظریه ها از سلطه برخوردار نیست.

در واقع اگر از روش پسامدرن استفاده کنیم می گوییم هر کس(کاریکاتوریست-مسئولان منتقد-افرادجامعه) بادید خاص خود این تصویر را می بیند واین تفاوت در آرا همگی معقول وپذیرفته شده هستند وگوشه ای واقعیت را می نمایند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
مترجم کیس استادی، مترجم مقالات، مترجم داستان کوتاه

روش تحقیق مطالعه انتقادی مدیریت و روانشناسی

روش مطالعه انتقادی

این روش در زمینه های زیادی با مطالعات تفسیری همراه است. ریشه مطالعات انتقادی مربوط به اندیشه انتقادی مارکس به طبقه اجتماعی در نظام سرمایه داری می باشد. انتقادگراها مطالعات پوزیتیویستی و روشهای کمی را ناکارآمد می دانند و علاوه بر معنا، به عامل اقتصاد اجتماعی و ابعاد سیاسی در فهم واقعیت اجتماعی تاکید دارند. از دیدگاه این روش بسیاری از افراد تنها برای تبعیت از هنجار اجتماعی اقدام به خرید محصولاتی می کنند که در رسانه ها تبلیغ شده است و درواقع این محصول، خواسته واقعی او نیست. می توان گفت در این دیدگاه رسانه ها مهمترین منبع کنترل اجتماعی هستند.

مثال:

در این تصویر اگر ازروش انتقادی استفاده کنیم نه تنها نظر مردم را راجع به آن جویا می شویم،هم چنین آنرا در ارتباط با مفاهیم اجتماعی سیاسی در جامعه نیز مطابقت می دهیم ، نهایتا نیز بایستی وضعیت اقتصادی جامعه را مد نظر قراردهیم ، مطمئنا گرانی جامعه وشرایط سخت مردم در انجام این کار بی تاثیر نبوده، کاریکاتوریست می خواسته با بهره گیری از آن سران مملکتی را از این شرایط مطلع کند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
مترجم کیس استادی، مترجم مقالات، مترجم داستان کوتاه

روش تحقیق های تفسیری در مدیریت و روانشناسی هرمنوتیک

روش تفسیری :

هرمنوتیک به معنای تفسیر متون مذهبی و ادبی به ادبیات و زبان یونانی بر می‌گردد و از این نظر دارای سابقه طولانی است. هرمنوتیک از اوایل قرن نوزدهم از حالت مطالعه و جمع آوری قواعد تخصصی تفسیر در خدمت متکلمان خارج شده و به منزله مکتبی فلسفی و نطریه ای عمومی‌برای علوم انسانی و اجتماعی مطرح شده. امروزه هرمنوتیک روش تفسیر و تاویل متن برای کشف حقیقت محسوب می‌شود و به بسیاری از حوزه‌های علوم انسانی مانند فلسفه جامعه شناسی، تاریخ، کلام، الهیات، روان‌شناسی، حقوق، زبان‌شناسی و ادبیات راه یافته است در روش شناسی هرمنوتیک یا تفسیر متن یعنی معنی و مفهوم نهفته در آن کشف و راز و رمز آن بازگشایی می‌شود. در تفسیر متن مفسر باید از نظر روانی و شخصی خود را به جای مؤلف قرار دهد.

 

روش تفسیری بر خلاف روش اثباتی یا پوزیتویستی توجه خود را بر روی پدیده های نادیده معطوف می کند. این روش با وبر پا به عرصه علمی نهاد. وبر معتقد بود که کنش های بشری تابع آن قواعدی نیستند که بر جهان طبیعی حاکم اند، به نظر وبر معرفتِ معقول در باره توالی های عِلی را می توان در جهان طبیعی به دست آورد ولی جهانِ انسانی پذیرای تبیین معقول نیست.. دانش ما از طبیعت ، پیوسته از خارج تحقق مییابد و ما تنها می توانیم مسیر های خارجی رویداد ها را مشاهده کنیم و یکنواختی های آنها را ضبط نماییم اما در مورد کنش انسانی ، ما می توانیم کاری بیشتر از نوشتن فرمول های توالی های تکرار شونده رویداد ها را انجام دهیم و با تفسیر کردارها و گفتار های انسان ها ، انگیزه هایی را به آنان نسبت دهیم(کوزر،303:1386).

مطالعات تفسیر بیشتر بیان کردنی است تا عددی و بر ابعاد معنادار عمل اجتماعی تاکید دارند؛ به بیان دیگر روش تحقیق تفسیری روشی کیفی است. به عنوان مثال در نقد یک عکس به بررسی عوامل درونی تر، باطنی تر و پنهانی تر موضوع می پردازند و انگیزه های اصلی رفتار اجتماعی را می کاوند .(عاملی،1391)

مثال:

حال چنانچه بخواهیم ، به همان مسئله قبلی مان از روش تحقیق تفسیری به نتیجه برسیم ، باید به عکس روزنامه توجه کنیم وآن را با مفاهیم های اجتماعی و سیاسی در جامعه، با معانی فرهنگ عامه در سطح خرد( اجتماعات و گروهای موجود در جامعه) و هیمنطور در سطح کلان(ساختار ها و نهاد های کشور) مورد تحلیل قرار دهیم . برای مردم جامعه ی ما این سربند دارای تقدس است، این سربند ملت ایران را یاد 8سال دفاع مقدسی می اندازد که رزمندگان این سربندها را برای یکدیگر می بستند وعاشقانه وبامدد گرفتن از ائمه برای این آب وخاک می جنگیدند، حال این عکس با هرقصد ونیتی افکار مردم راجع به سربند رزمندگان رازیر سوال می برد.

به طور خلاصه روش تحقیق تفسیری هم از روش‌های کیفی محسوب می‌شود و روش تحلیل گفتمان، ژانر و گفت‌وگو را می‌توان به عنوان زیرشاخه‌های این روش نام برد. این روش بیش از آن که بر ارائه آمار و ارقام متکی باشد، مبتنی بر توصیف و بیان است. بر ابعاد معنادار عمل اجتماعی تاکید ورزیده و وجوه عینی و قابل مشاهده رفتار اجتماعی را مدنظر قرار می‌دهد. توجه اصلی این روش برخلاف روش نخست بر پایه توجه بر امور درونی و پنهانی است. روش تحقیق انتقادی، روش سوم است که مهم‌ترین منبع کنترل اجتماعی را رسانه می‌داند. ریشه‌های شکل‌گیری این روش را باید در اندیشه‌های کارل مارکس و انتقادش از طبقه اجتماعی در نظام سرمایه‌داری دانست. در این روش کیفی مطالعات پوزیتیویستی به ناکارآمدی در درک جایگاه و موقعیت فرد محکوم است. طبق این دیدگاه پیش از هر چیز فیلم و سینما در مقام یک رسانه در جهت‌دهی فکری به نگرش‌های مخاطب، تعیین اولویت‌ها و شاکله ذهنی او، برجسته‌سازی یک یا چند مفهوم عمل می‌کند.

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
مترجم کیس استادی، مترجم مقالات، مترجم داستان کوتاه

روش پوزتیویستی در روش تحقیق مدیریت

روش پوزتیویستی :

این روش همان روش اثبات گرایی است که در قرن نوزدهم از اندیشه های آگوست کنت و تفکر دورکیم در علوم اجتماعی شکل گرفت و مبنی آن در جهت اثبات گرایی بوده و از علوم تجربی ویا طبیعی اقتباس شده است. در این روش ابتدا شکل شاخص ها را مد نظر قرار می گیرد و سپس مقیاس (عددی) بکار می رود. هدف این روش تحقیق این است که موضوعات را بصورت عینی در آورد و بصورت عددی بیان کند ، هر چند موضوع مورد مطالعه عینی نباشند اما سعی این روش آن است که اندازه گیری کاملی از پدیده ها و موضوعات ارائه کند( عاملی، 1387).

پوزیتیویسم، از POSITIVE به معنای واقعی، مثبت، صریح، تحقیقی، تحصّل گرایی و اثبات گرایی می‌باشد. پوزیتیویسم اصطلاحی فلسفی است که بر اساس آن، تنها روش معتبر تحقیق و شناخت، روش علمی تجربی دانسته می‌شود. روشی که بر پایه تجربه است. آگوست کنت برای فکر شر 3 مرحله قایل بود:

·        مرحله الهی و دینی که علل پیدایش و وقوع حوادث به علل ماورایی و الهی نسبت داده می‌شود.

·        مرحله فلسفی که علت حوادث را در جوهر نامرئی و طبیعت اشیا مثل نیروهای مشاهده ناپذیر مادی و ذرات نادیدنی نهفته می دانست.

·        مرحله علمی که به جای جستجو از چرایی پدیده‌ها به چگونگی پیدایش پدیده‌ها و روابط آنها با یکدیگر می‌پردازد،  مرحله سوم را همان مرحله اثباتی و تحقیقی می‌دانست.

از نظر کنت، می‌توان از علوم طبیعی الگوهای نظری و روشهای مطالعه را فرا گرفته و در علوم اجتماعی به کار بست. بدین معنا که روش تحقیق و رویکرد به مسایل علوم اجتماعی متفاوت از علوم طبیعی و ریاضی نیست و در علوم اجتماعی هم به مثابه علوم طبیعی باید از کشف و شهود و قضاوتهای ارزشی و هنجاری پرهیز کرد.

ریشه‌های فکری پوزیتویسم را می‌باید در تحولات عصر روشنگری قرن 18 میلادی در اروپا جستجو کرد که شاهد پیدایش ایمان به عقل انسان بود یعنی همان انتظاراتی را که عصر ایمان نسبت به وحی الهی (به صورت فراگیر و جهانی ) داشت، در فلاسفه عصر روشنگری، نسبت به عقل انسان تجلی یافت.

نقاط ضعف پوزیتیویست

·        فراموشی فرد: در این روش فرد مانند شیء قابل اندازه گیری در نظرگرفته می شود.

·        فراموشی منبع اثر: به وجود خود اثر توجه می شود و نه منبع اثر.

·        کاوش در فرد اثر می گذارد و باعث تغییر افکار عمومی می شود.

مثال : استفاده از روش پوزتیویستی در رابطه با کاریکاتورروزنامه در مورد دفاع مقدس:

 

برای تحقیق این که هدف کاریکاتوریست از انتشار این کاریکاتور چه بود است، روش پوزیتیویستی را پیشنهاد می کند که این کار را بصورت پیمایشی انجام دهیم،اینکه با طرح پرسشنامه وباگنجاندن سئوالات مطروحه(مثال :به نظرشما هدف کاریکاتوریست توهین به رزمندگان بوده یا انتقاد به وضعیت اقتصادی کشور بوده است؟) در آن و پر نمودن آنان توسط شهروندان در جامعه و سپس با کدگذاری به داده ها از طریق «آماری» و یا «Spss» می توان به این نتیجه دست یافت که هدف اصلی کاریکاتوریست چه بوده است. در واقع اگر بخواهیم که روزنامه خاصی را در جهت کسب اطلاع از مخاطبان آن مورد مطالعه قرار دهیم . به عبارت دیگر، مسئله مان این باشد که بدانیم مخاطبان یک روزنامه بیشتر از کدام طیف در جامعه است و بدانیم که آیا بیشترین مخاطبان را قشر تحصیل کرده ونخبگان تشکیل می دهد و یا مردم عام در جامعه ؟ برای تحقیق این امر به دو نوع از روش تحقیق پوزیتویستی می توان دست یافت. اول به صورت پیمایشی ؛ اینکه با طرح پرسشنامه وباگنجاندن سئوالات مطروحه در آن و پر نمودن آنان توسط شهروندان در جامعه و سپس با کدگذاری به داده ها از طریق «آماری» و یا «Spss» می توان به نتایج دست یافت. دوم به صورت کدگذاری موضوعاتِ موجود در روزنامه که می تواند جنبه تحلیلی به صورت کمی داشته باشد ؛ اینکه بدانیم موضوعات مورد علاقه تحصیل کردگان و یا نخبگان را چه موضوعات تشکیل می دهند ویا مردم عام به چه نوع موضوعات اهمیت می دهند،  سپس با بررسی آنان در روزنامه در یک دوره خاصی ، می توان به داده های دست یافت. بدین معنی ، نتیجه این خواهد بود که در یک دوره خاص روزنامه مورد نظر بیشترین موضوعات مورد علاقه تحصیل کردگان و نخبگان را مورد انتشار قرار داده است و یا بر عکس ، به موضوعات مورد علاقه طبقه متوسط بیشتر بهاد داده شده است .

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
مترجم کیس استادی، مترجم مقالات، مترجم داستان کوتاه

مقاله مروری بازاریابی حسی Sensory marketing قیمت 5 هزار تومان

مقاله بازاریابی حسی 

مقاله کنفرانسی بازاریابی حسی

سیر تا پیاز بازاریابی حسی

مروری بر بازاریابی حسی

مقاله ترویجی بازاریابی حسی



در بررسی رفتار مصرف کننده و در  باورپذیری کیفیت و ارزش برند و محصولات در ذهن آنان، به نقش تعیین کننده و اثرگذار احساسات پی می‌بریم. با پیوند علم روانشناسی با مدیریت بازاریابی راه‌های تاثیرگذاری از طریق حواس افزایش یافته است. از این رو،  بازاریابان سعی می کنند با در نظر گرفتن حواس مشتریان، بر درک، قدرت تصمیم گیری و رفتار خرید آنها اثرگذار باشند. درگیر ساختن مشتریان، افزایش محرک‌های حسی و اثرگذاری بر ناخودآگاه افراد از اهداف بازاریابی حسی است. شناخت رفتار مصرف کننده به شناخت بهتر این محرک‌ها برای استفاده در بازاریابی حسی کمک می کند. اثرگذاری بازاریابی حسی بر علایق و تجراب آنها، از موضوعات داغ و محبوب دو دهه گذشته است. البته که تحقیقات زیادی در این زمینه به ویزه در ایران انجام نشده است اما در این پژوهش به روش کتابخانه ای تلاش شده است که ضمن جمع‌آوری جامعی از مطالب، نتیجه آخرین پژوهش های خارجی در مورد بازاریابی حسی را بیان کنیم

کلمات کلیدی: بازاریابی حسی، بازاریابی تجربی، احساس و ادراک، احساسات پنج گانه

مقدمه

در سال های اخیر نقش تجارب حسی در داوری و تصمیم گیری در بازاریابی و روانشناسی بسیار مورد توجه بوده است .در بازاریابی تحقیقات پراکنده در مورد نقش حس ها در رفتار مشتری تحت عنوان بازاریابی حسی آمده است. یعنی بازاریابی که حس مشتریان را در بر می‌گیرد و بر این درک، داوری و رفتار تأثیر میگذارد (Krishna. 2012,2013). همچنان که تاریخ علم نشان می دهد، در مراحل اولیه برنامه تحقیقاتی شناخت ....................

به نظر کریشنا (2010) بازاریابی حسی نوعی بازاریابی است که حواس مشتریان را در بر می‌گیرد و بر درک، ....................

مسلماً درک حس و بازاریابی حسی یک زمینه روبرو شده است و تحقیقات زیادی باید انجام شود. در این راستا تلاش شده است تا به وسیله این مقاله مروری در مورد بازاریابی حسی و درک حواس انسان در تصمیمگیری خرید اطلاعات بیشتری کسب کنیم هرچند که شکاف‌های موجود در این مقاله نشان از لزوم کار در تحقیق بیشتر در این زمینه است .

تعاریف بازاریابی حسی

بازاریابی حسی[1] روشی یکپارچه و سیستمی  است که مشتریان بازار هدف را از طریق ارتباطات مرتبط با برند که به ارزش آفرینی منجر می شود به خود معطوف می سازد. در واقع این نوع بازاریابی شناسایی و پاسخگویی به نیازها و خواسته های مشتری را از طریق ارزش افزوده ، ایجاد شخصت برند ملموس و با ایجاد ..................................

بازاریابی حسی در مورد چگونگی برانگیختن احساسات مخاطبان برای افزایش رغبت در آنان به خرید یک خدمت یا محصول است. امروزه احساسات نقش مهمی در بازاریابی دارد. در حقیقت هر محصول باید دارای ....................

تاریخچه پیدایش بازاریابی حسی

در دهه 1970 ، با پیشرفت مدل های کلی پردازش اطلاعات، ساختاری منسجم برای مفهوم سازی حافظه انسان، قضاوت، داوری و تصمیم گیری ارائه شد (Lachman & Butterfield, 1979. Wyer,1974).  نتایج نشان داد که افراد از طریق  حواس خود ...............

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد با تعیین میزان تبلیغاتی که مشتریان هر روز برای هزاران محصول می‌بینند که در بازار وجود دارد، به نظرمی رسد که محرک ناآگاه مثل محرک‌های مربوط به حواس اصلی روش موثرتری ...............

شاز اسمیلانسکی  (2009)  تعریفی جامع از بازاریابی حسی ارائه کرد : بازاریابی حسی فرایند شناسایی و .................

زنجیره خرده فروش سوئدی تصمیم گرفت که برچسب های حسی بیشتر برای بخش تولیدی خود انتخاب کند آنها احساس کردند که ......................

این اقدامات روشی برای تحریک علاقه و ارائه یک شخصیت یا پیام برند است که امکاناتی فراهم می آورد تا مصرف کنندگان خود را در اصل آن برند غوطه ور کرده، همچنین آن محصول را آزمایش و تجربه کنند و از طریق یک تعادل شاد و مفرح به یک حامی تبدیل شوند.

تجربه حسی – شبیه سازی ذهنی

افراد، دنیا را از طریق حس خود درک می کننداما بازنمودهایی که از داده های حسی ایجاد می شود ضرورتاً بازتاب های معتبر ویژگی های محرک نیستند و این همان واقعیتی است که گرایش لازم در درک حسی از فلسفه اولیه تا عصب‌شناسی را مطرح کرد.  اکثر تحقیقات روی رفتار مشتری و روانشناسی متأثر از نشان دادن چنین تصوراتی است و حاکی از این است که چگونه تحت تأثیر ویژگی های فردی مانند خود ساختاری قرار می گیرد یا با افزودن یک داده حسی دیگر اصلاح می شود (Krider et.al 2001. Rughubir & Krishna, 1996, 1999. Wansink & Van Ittersum, 2003. Krishna, 2007).  

حواس پنجگانه و رفتار مشتری

همان طور که میدانید حس، درک و دریافت مراحل پردازش حواس هستند. حس زمانی است که انگیزه از سلول های گیرنده حسی جلوگیری میکند.  درک ، آگاهی یا شناخت اطلاعات حسی است.  روش آسان شناخت، اختلاف بین حس و درک از طریق بررسی تجسم های بصری صورت میگیرد (Krishna & Schwarz, 2014. Wolfe et.al,2006). گرایش درک بصری نیز در رفتار مشتری مهم است، چون بر قضاوت و توجیه اندازه محصول و مصرف تأثیر می گذارد (Chandon & Wansink, 2007. Chandon & Ordabayeva, 2009. Krider et.al 2001.).  زمینه های زیادی برای تحقیقات آینده در بررسی اختلافات بین حس و درک وجود ............دارد که بر حس هایی غیر از بینش تاکید دارد. شناخت گفتار مسلماً یکی از

حواس پنجگانه و کاربرد بازاریابی حسی

بینایی

بینایی[1] بازاریابان در تبلیغات، طراحی فروشگاه، بسته بندی و حتی نشان های تجاری از عوامل دیداری یا بینایی استفاده زیادی می کنند. آنها معنا و مفهوم اصلی محصول را از طریق کانال های ارتباط دیداری مانند اندازه محصول، رنگ و شکل آن انتقال می دهند. امروزه رنگ ها عامل کلیدی در طراحی بسته بندی هستند زیرا واکنش های .............


بویایی

تحقیقات در مورد بو و حافظه در علوم اصلی روانشناسی و اخیراً در بازاریابی انجام شده است که نتایج چند دلیل ساختاری بیولوژیکی و آناتومی بود که چرا اطاعات بو برای مدت طولانی تر در مقابل سایر حواس ماندگاری داشته است. دلیل اصلی این موضوع نزدیکی فیزیکی و عصبی سیستم های مربوط به بویایی و ..........................

مورین و راتنشوار (2003) در تحقیقی با ترکیب مسئله بوی محیط و حافظه به این نتیجه رسیدند که بوی ..............

طی تحقیقات دیگر در مورد رفتار مشتری، محققان به دنبال این سؤال بودند که چگونه بو بر ارزیابی محصول ...................

شنوایی

شنوایی[1] بسیاری از جنبه های صدا بر احساسات و رفتارهای افراد تاثیر می گذارند. عقیده بر این است که موسیقی که در فروشگاه ها پخش می شود و موسیقی کاربردی نامیده می شود، به خرید بهتر مشتریان کمک می کند. پخش موسیقی در مغازه ها و فروشگاه ها، مراکز خرید و ادارات برای تن آرامی[2] هم کاربرد دارد.

ایجاد فشار زمانی[3] روشی است که .................

لامسه

لامسه[1] تحقیقات نسبتا کمی در مورد تاثیر تحریکات لمسی بر رفتار مصرف کننده انجام شده است اما مشاهدات مختلف نشان می دهد که این کانال حسی نیز بر رفتار تاثیر دارد. حتی محققان نشان داده‌اند که لمس می تواند ارتباطات فروش را افزایش دهد. در یک مطالعه، آن دسته از مشتریان رستوران که گارسون‌ها در بدو ورود با آنها دست داده بودند، انعام بیشتری به گارسون ها دادند. برخی از انسان شناسان، لمس را مانند یک زبان بدوی می دانند که آن را خیلی زودتر از نوشتن و گفتار یاد می گیریم. همچنین احساس‌های ...................

چشایی

مزه یا چشایی[1] گیرنده های چشایی ما به طور حتم در تجربه ای که در ارتباط با بسیاری از محصولات داریم، نقش دارند. جاهایی که اصطلاحا "خانه های طعم" نامیده می شوند، همواره مشغول ایجاد .....................

مزایای بازاریابی حسی

اکثر مدیران، توجه چندانی به استراتژی های بازاریابی تجربی ندارند زیرا آنان مشتریان خود را موجوداتی منطقی فرض می کنند تصمیمگیری هایشان بر اساس ویژگی های محصول نظیر کیفیت و قیمت می باشد درصورتی که امروزه این نظریه از اعتبار لازم برخوردار نیست و تمرکز از عملکرد محصول و سود به سمت تجارب سرگرم کننده تغییر پیداکرده و تقاضای مصرف کننده به تدریج فانتزی تر، احساسی تر و سرگرم کننده تر شده است. به طور خلاصه بازاریابی حسی به معنی استراتژی دو سویه و تجربه محور است.

در واقع این شخصیت برند است که قابلیت انتقال احساس را دارد و زمانی که یک مخاطب با برند مواجه .....................

سایر ویژگی ها و مزایای بازاریابی حسی

نتیجه گیری

بازاریابی حسی از جمله انواع بازاریابی است که با علوم روانشناسی و عصبی رابطه بسیار نزدیکی دارد و از تاثیر محرک های مختلف بر حواس پنج گانه مخاطبین بهره برداری می نماید. بازاریابی حسی به سرعت در حال توسعه بوده و هر روز بسیاری از تولید کنندگان و صاحبان کسب و کار از آن بهره می برند . کمپین‌های ...................

استفاده از بازاریابی حسی به عنوان یک استراتژی بازاریابی ارتباطی، به ارتباط عمیق از جنبه احساسی .................

منابع 

Anderson, M. L. (2008).

Bhatia, T. K. (2000).

Biswas,D., Szocs, C., Krishna,A.,&Lehmann, D. (2013).

Bosmans, A. (2006).

Chandon, P., & Wansink, B. (2007).

Chandon, P., & Ordabayeva, N. (2009).

Cornil, Y., Ordabayeva, N., Kaiser, U., Weber, B., & Chandon, P. (2014).

Crusco, A. H., & Wetzel, C. G. (1984).

DuBose, C. N., Cardello, A. V., & Maller, O. (1980).

Eelen, J., Dewitte, S., & Warlop, L. (2013).

Elder, R., & Krishna, A. (2012).

Krishna, A. (2010).

Krishna, A. (2013).

Krishna, A. & Schwarz, N.(2014).

Morewedge, C. K., Huh, Y. E., & Vosgerau, J. (2010).

Shen, H., & Sengupta, J. (2012).

Zhang, S., & Schmitt, B. H. (2004). 



[1] teste



[1] touch 



[1] hearing

[2] relaxation

[3] time compression



[1] vision



[1] Sensory marketing

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مترجم کیس استادی، مترجم مقالات، مترجم داستان کوتاه

ترجمه آماده مقاله Mergers and acquisitions ادغام و اکتساب (استراتژی های شرکتی)


ترجمه آماده مقاله Mergers and acquisitions  ادغام و اکتساب (استراتژی های شرکتی)

ترجمه 40 صفحه فارسی است بخشی از یک فصل کتاب است ............... هزینه دریافت این فایل فقط 12 هزار تومان است.

در صورتیکه  قصد جدی دارید از این فایل در پایان نامه (ادبیات فصل دوم)یا مقاله ای استفاده کنید، در صورت استفاده می توانید هزینه بیشتری پرداخت کنید تا این فایل دیگر به فروش نرود. با تشکر

لطفا تماس بگیرید

09017614595


ادغام[1] و اکتساب[2]، راه های متداولی هستند که شرکت می تواند به توسعه عمودی[3] و اهداف متنوع ساختن[4] خود دست یابد. با این حال، اگرچه ممکن است یک شرکت از طریق ادغام و اکتساب بتواند به توسعه عمودی و اهداف متنوع ساختن خود دست یابد، گاهی اوقات به سختی می توان از این راه به سود اقتصادی واقعی رسید. در واقع، از قوی ترین یافته های مدیریت استراتژیک و امور مالی این حقیقت است که به طور میانگین، صاحبان سهام[5] شرکتهای هدف[6] از ادغام و اکتساب پول در می آورند، در حالی که صاحبان سهام شرکتهای تحصیل کننده[7] معمولا در ادغام و اکتساب در "(نقطه) سر به سر[8]" قرار می گیرند.

ادغام و اکتساب چیست؟

اگرچه ادغام و اکتساب مترادف نیستند، اما برحسب شرایط به جای یکدیگر به کار برده می شوند. هنگامی شرکتی درگیر اکتساب می شود که شرکت دومی را خریداری کند. شکل و قالب این خرید می تواند متنوع باشد.  برای مثال، شرکت خریدار[9] می تواند از پول نقدی که  از کسب و کار جاری‌اش به دست آورده برای.............................  

اکتساب نیز در ابعاد مختلف، متفاوت است. بعنوان مثال، اکتساب دوستانه[10]  زمانی رخ می دهد که مدیریت شرکت هدف  تمایل دارد مورد اکتساب قرار گیرد. اکتساب غیردوستانه[11] زمانی اتفاق می افتد که مدیریت ..........................

معمولا شرکت های بزرگتر، فروش و دارایی های شرکت های کوچکتر را اکتساب می کنند. مثلا شرکت مایکروسافت شرکت بسیار بزرگتری از هدف در نظر گرفته شده اش برای اکتساب، یعنی یاهو است. در عوض، زمانی که دارایی های دو شرکت که اندازه یکسانی دارند، ترکیب شود، این معامله را .....................

اگرچه معمولا ادغام معامله ای برابر میان دو شرکت که از نظر سودآوری و اندازه برابر هستند، آغاز می شود، پس از ادغام، اغلب به گونه ای تکامل می یابند که یک شرکت  در مدیریت شرکت ادغامی مسلط و غالب می شود. برای مثال، بسیاری از ناظران معتقدند که دایملر (بخش آلمانی دایملر کرایسلر) نسبت به کرایسلر   ..........................

بدیهی است ادغام و اکتساب امری رایج و متداول است، اما انچه که کمتر واضح است این است که آیا آنها واقعا برای شرکتهایی که آن را به اجرا در می آورند، ارزش آفرینی می کنند؟ در اینجا دو مورد بررسی خواهد شد: ادغام و اکتساب میان شرکت هایی با استراتژیکی نامرتبط[12]  و ادغام و اکتساب میان شرکتهایی با استراتژی مرتبط[13].

ادغام و اکتساب: مورد نامرتبط

سناریو زیر را تصور کنید: یک شرکت (هدف) موضوع تلاشهای تصاحبی است، و 10 شرکت (تحصیل کننده[14]) به اکتساب آن شرکت علاقمند هستند. فرض کنید که ارزش کنونی بازار[15] شرکت هدف، 10000 دلار است، بدین معنی که قیمت روز و جاری هر سهم شرکت ضربدر تعداد سهم های منتشر شده برابر با 10000 دلار است. همچنین فرض کنید که ارزش کنونی بازار هر یک از شرکت های تحصیل کننده برابر با ..........................

ادغام و اکتساب: مورد مرتبط

این نتیجه گیری که اکتساب شرکتهایی با استراتژی نامرتبط  برای هر دو شرکت های تحصیل کننده و شرکت های هدف، تنها سوداقتصادی صفر را تولید خواهد کرد، تعجب آور نیست. این موضوع با بحث عواقب اقتصادی[16] تنوع نامرتبط[17]  در فصل 7 نیز بسیار سازگار است. در انجا استدلال شده است که هیچ توجیه اقتصادی[18] برای استراتژی تنوع شرکت های بزرگ وجود ندارد که در برخی موارد، در سراسر کسب و کاری که در آن عمل می کند، صرفه اقتصادی ناشی از تنوع[19] ایجاد نمی کند، و بنابراین، از نظر اقتصادی، تنوع نامرتبط، یک استراتژی شرکتی با دوام نیست. بنابراین آیا امیدی هست که اکتساب و ادغام منبع عملکرد فوق العاده برای شرکت های تحصیل کننده باشند؟ بله، با دسته بندی ارتباط استراتژیک[20]  یا  صرفه اقتصادی ناشی ..........................................

انواع ارتباط استراتژیک

البته شرکت های تحصیل کننده و هدف از نظر استراتژیک می توانند در طیف گسترده ای از روشها مرتبط شوند. سه مورد بخصوص از این پیوندهای بالقوه در اینجا مورد بحث قرار گرفته اند.

دسته بندی کمیسیون تجارت فدرال[21]. از آنجایی که ادغام و اکتساب می توانند روی سطح تمرکز در صنعت[22] اثر افزاینده (یا کاهنده) داشته باشند، کمیسیون تجارت فدرال، عهدار مسئولیت ارزیابی پیامدهای  رقابتی ادغام و اکتساب پیشنهاد شده، می شود. در اصل، این کمیسیون هر گونه اکتسابی را در شرکت هایی که دفتر مرکزی در ایالات متحده دارند و می توانند پتانسیلی برای تولید سود ................................

هنگامی شرکتی درگیر ادغام افقی[23] می شود که یک رقیب قدیمی را به دست بیاورد. بدست آوردن مالکیت شرکت ریباک[24] توسط شرکت آدیداس[25]، مثالی از ادغام .................

نوع چهارم ادغامی که بوسیله کمیسون مذکور بیان شده است، ادغام برای توسعه بازار[26] است. در اینجا، هدف اصلی به دست آوردن دسترسی به بازارهای جهانی ................

اخرین نوع اکتساب و ادغام معرفی شده توسط کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، ادغام گروه های تجاری[27] است. در کمیسیون مذکور ادغام گروه های تجاری دسته باقی مانده[28] است. اگر که هیچ گونه توسعه افقی، عمودی، محصول یا توسعه بازاری نباشد............................

انواع دیگر ارتباطات استراتژیک

اگرچه دسته بندی ادغام و اکتساب توسط کمیسیون تجارت فدرال در مورد انگیزه های احتمالی، اطلاعاتی را فراهم می آورد که پایه و اساسی برای این استراتژی های شرکتی است، اما آنها دربرگیرنده پیچیدگی کامل پیوندهایی نیستند که میان شرکت های هدف و شرکت های تحصیل کننده ممکن است وجود داشته باشد. نویسندگان متعددی تلاش کردند تا فهرست کامل تری از منابع احتمالی ارتباط میان شرکت های هدف و شرکت های تحصیل کننده را توسعه و بسط دهند. یکی از این فهرست هایی که توسط پروفسور مایکل لوباتکین[29] تهیه شده، به طور خلاصه در جدول 2-10 آورده شده است. این فهرست شامل اقتصادهای تکنولوژیکی[30] (در بازاریابی، تولید، و شکلها و نظایر ارتباطات)، اقتصادهای پولی[31] (قدرت بازار)، و اقتصادهای........................

سود اقتصادی در اکتساب مرتبط

اگر شرکت های هدف و شرکت های تحصیل کننده از نظر استراتژیکی مرتبط باشند، ارزش اقتصادی ترکیبی از این دو شرکت بیشتر از ارزش اقتصادی هر یک از آنها بعنوان نهادهای جداگانه[32] است. برای مشاهده اینکه چگونه این تغییرات به استراتژی های ادغام و اکتساب برمیگردد، سناریو زیر را در نظر بگیرید: همانند سناریو قبلی، یک شرکت هدف و ده شرکت تحصیل کننده داریم. ارزش بازار شرکت هدف بعنوان یک نهاد مستقل[33] 10000 دلار است و ارزش بازار شرکت های تحصیل کننده بعنوان نهادهای مستقل 15000 دلار است. با این حال، برخلاف سناریو قبلی در این فصل، شرکت هدف و شرکتهای تحصیل کننده از نظر استراتژیکی مرتبط هستند. هر نوع ارتباطی که در جداول 1-10،2-10و 3-10 مشخص شده است، می تواند منبع صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع باشد. آنها بیانگر این موضوع هستند که زمانی که هر یک از شرکتهای هدف و تحصیل کننده، ترکیب می شوند، ارزش بازار این نهاد ...................

محققان درمورد بازده[34] ادغام واکتساب چه می گویند؟

پیامدهای تجربی بحث بازده برای شرکتهای هدف و تحصیل کننده در استراتژی های نامرتبط و مرتبط ادغام واکتسابی در بسیاری از تحقیقات دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیقی بیش از 40 مطالعه تجربی در مورد اکتساب و ادغام در مقالات و ادبیات مالی  را بررسی و مرور کرده است. این مطالعه به این نتیجه رسید که اکتسابات به طور میانگین، ارزش بازار شرکت هدف را در حدود 25 درصد افزایش داد و ارزش بازار شرکت های تحصیل کننده را ..................................

 

چرا ادغام و اکتساب زیادی وجود دارد؟

با توجه به شواهد تجربی قاطع که نشان می دهد در بیشتر اوقات، اکثر ارزش اقتصادی ایجاد شده در ادغام و اکتساب به صاحبان سهام شرکت هدف تخصیص می یابد، یک سوال مهم این است که: " چرا مدیران شرکت های تحصیل کننده به استراتژی های ادغام و اکتسابی ادامه می دهند؟" بعضی از توضیحات احتمالی در جدول 4-10 خلاصه شده و در این بخش در این باره بحث می شود.

به منظور تضمین بقا

حتی اگر به طور متوسط ادغام واکتساب برای شرکت های تحصیل کننده تنها به سود اقتصادی صفر بیانجامد، احتمالا بر این شرکتها لازم است تا به منظور تضمین بقای خود درگیر این گونه فعالیتها شوند. به ویژه، اگر تمامی رقبای شرکت های تحصیل کننده بتوانند از طریق نوع خاصی از اکتساب، بهره وری و .................

دلیل دیگر اینکه چرا شرکتها همچنان به سرمایه گذاری در استراتژی های ادغام و اکتساب ادامه می دهند این است که به طور متوسط از این استراتژی ها انتظارمی رود که برای شرکت های تحصیل کننده، برابری...................

دلیل دیگر اینکه چرا شرکت ها همچنان به درگیر شدن در ادغام و اکتساب ادامه میدهند، با وجود این که با این کار تنها به برابری رقابتی دست پیدا میکنند، این است که ادغام و اکتساب، مستقل از هر گونه ارزشی که احتمال دارد یا ندارد برای صاحبان سهام شرکت های تحصیل کننده ایجاد کند، مستقیما به مدیران .........................

دلیل دیگر اینکه چرا مدیران احتمالا انتخاب می کنند که به سرمایه گذاری در ادغام و اکتساب ادامه دهند، علیرغم این حقیقت که، به طور میانگین آنها هیچ سودی از چنین عملیاتی به دست نمی آورند، بخاطر وجود چیزی است که غرور مدیریتی نامیده می شود. این یک باور غیرواقعی در مدیران شرکتهای تحصیل کننده ............................

دلیل آخر اینکه چرا مدیران همچنان استراتژی های ادغام و اکتساب را پیگیری می کنند، پتانسیل و نیروی بالقوه‌ای است که این استراتژی‌ها برای آفرینش سود، حداقل برای ......................

تا اینجا مشاهده کردیم که صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع[35] که انگیزه ادغام و اکتساب میان شرکت های هدف و شرکتهای تحصیل کننده و  از نظر استراتژیکی مرتبط را ایجاد می کند، می تواند با ارزش باشد. با این حال، توانایی این اقتصادها (صرفه ها) به منظور ایجاد سود و مزیت رقابتی برای شرکت های تحصیل .................

یک مثال ساده را در نظر بگیرید. فرض کنید ارزش بازار شرکت تحصیل کننده الف در ترکیب با شرکت هدف برابر با 12000 دلار باشد، در حالیکه ارزش بازار تمامی شرکتهای تحصیل کننده در ترکیب با شرکت هدف برابر با 10000 دلار است. هیچ شرکت دیگری (هدف یا تحصیل کننده) از رابطه منحصر به فرد شرکت الف با این شرکت اهداف آگاه نیست، اما آنها از ارزش تمامی دیگر شرکتهای تحصیل کننده در ترکیب با شرکت هدف (یعنی 10 هزار دلار) آگاه هستند. همچنین فرض کنید که ارزش بازار تمامی شرکتهای تحصیل کننده بعنوان نهادهای مستقل، برابر با 7000 دلار است. در این وضعیت، شرکت الف ........................

اگر شرکت الف می خواهد از این اکتساب مزیت رقابتی به دست بیاورد، شرکتهای هدف نیز باید از منابع و قابلیت های ویژه شرکت الف بی اطلاع باشند. اگر شرکتهای هدف از این ارزش اضافی در دسترس شرکت الف آگاه باشند، همراه با منابع این ارزش،............................

صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع، تقلید پرهزینه، ارزشمند و کمیاب[36]

وجود شرکتهایی با صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع خصوصی، ارزشمند و کمیاب در ترکیب با شرکت های هدف، تنها راهی نیست که در آن بازار کنترل شرکتهای بزرگ میتواند بازار ناقص رقابتی باشد. اگر دیگر شرکتهای تحصیل کننده نتوانند اقتصاد (صرفه های اقتصادی) کمیاب و ارزشمند یک شرکت تحصیل کننده ............................

صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع، ارزشمند و غیرمنتظره[37] میان شرکت هدف و شرکت تحصیل کننده

تاکنون این بحث پذیرفته شد و به تصویب رسید، برای راحتی، فرض قوی این است که ارزش کنونی ارتباط استراتژیک میان شرکت هدف و شرکت تحصیل کننده با اطیمنان توسط شرکتهای تحصیل کننده به صورت .............

پیامدهایی برای مدیران شرکت تحصیل کننده

وجود صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع به صورت خصوصی، ارزشمند و کمیاب[38] میان شرکتهای هدف و شرکت های تحصیل کننده و صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع، پرهزینه برای تقلید، ارزشمند و کمیاب[39] میان شرکتهای هدف و شرکتهای تحصیل کننده نشان می دهد که اگرچه به طور متوسط، اکثر شرکتهای تحصیل کننده از استراتژی های اکتسابی خود مزیت رقابتی ایجاد نمی کنند، در برخی شرایط خاص امکان ...................

جدول 5-10:  قوانینی برای شرکتهای تحصیل کننده

جستجوی صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع  کمیاب[40]

از دلایل اصلی اینکه چرا شرکتهای تحصیل کننده از اکتساب و دستیابی به شرکتهای هدفی که از نظر استراتژیکی با آن مرتبط هستند، مزیت رقابتی بدست نمی آوردند این است که شرکتهای تحصیل کننده ................

حفظ اطلاعات دور از دسترس دیگر شرکتهای تحصیل کننده

از کلیدهای به دست آوردن عملکرد برتر در استراتژی اکتساب، جلوگیری از ورود شرکتهای تحصیل کننده متعدد برای خریدن یک هدف است. یک راه برای انجام این کار، این است که اطلاعات در مورد فرایند ...............

حفظ اطلاعات دور از دسترس شرکتهای هدف

فرض کنید که ارزش شرکت هدف برای شرکت تحصیل کننده 8000 دلار است، اما شرکت تحصیل کننده در تلاش خود برای کسب سود اقتصادی، تنها برای شرکت هدف پیشنهادی برابر با 5000 دلار ارائه می کند. اگر شرکت هدف بداند ......................

اجتناب از برنده شدن در جنگ پیشنهاد خرید[41]

به طور منطقی روشن است که اگر شرکتهای متعدی برای یک هدف پیشنهاد خرید داشته باشند، احتمال اینکه شرکتی که با موفقیت شرکت هدف را اکتساب کرده است، مزیت رقابتی بدست بیاورد، خیلی کم است. در واقع، برای تضمین اینکه مناقصه رقابتی اتفاق می افتد، شرکتهای هدف می توانند به طور فعالانه سایر .............................

تنها زمانی که ممکن است احساس "برنده بودن" در جنگ پیشنهاد خرید وجود داشته باشد زمانی است که ....................

از دیگر قوانین سرانگشتی[42] برای دستیابی به عملکرد برتر از طریق اجرای استراتژی های ادغام و اکتساب، به سرعت ........................

اکتساب کامل در بازارهای "سهام رقیق"[43]

در نهایت، استراتژی اکتساب می تواند منبع سود اقتصادی برای شرکتهای تحصیل کننده باشد اگر این شرکتها این استراتژی شرکتی[44] را در آنچه به اصطلاح "بازارهای سهام رقیق" توصیف میشود، پیاده سازند.  به طور کلی، یک بازار سهام رقیق بازاری است که در آن تعداد .................................

برای مثال یک شرکت کوچک محلی که با سایر شرکتهای محلی کوچک برای گروه مشترکی ازمشتریانی که از نظر جغرافیایی تعریف شده اند، رقابت می کند. اکثر این شرکتهای کوچک، سهامی خاص هستند و بسیاری از آنها در مالکیت انحصاری[45] می باشند. نمونه هایی از این بازارهای سهامی رقیق در نقاط مختلف جهان و در طول تاریخ شامل صنعت ...........................

شرکت خدماتی بین المللی[46]: یک مثال

مطالعات تجربی بر روی ادغام و اکتساب نشان میدهد که بدست آوردن سود اقتصادی از این استراتژی ها برای شرکتهای تحصیل کننده  آسان نیست. با این حال، احتمال دارد برای برخی از شرکتها، در بعضی زمان ها، امکان پذیر باشد که این کار را انجام دهند. شرکتی که در دستیابی به مزیت رقابتی از طریق استراتژی های ادغام و اکتسابی اش موفق عمل کرده است، شرکت خدمات بین المللی (اس.سی.آی) است. این شرکت خدمات بین المللی در زمینه کسب و کار گورستان[47] و مرده شورخانه (تشیع جنازه)[48] فعالیت می کند. این شرکت در سال 1967 با یک مجموعه ...........................

از آنجایی که اکتساب مرده شورخانه ها توسط شرکت خدمات بین المللی، از صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع[49] ارزشمند و واقعی بهره برد، .....................

 

پیامدهایی برای مدیران شرکت هدف

اگرچه مدیران شرکت های تحصیل کننده به صورت چندگانه برای به حداکثر رساندن احتمال دستیابی به سود اقتصادی از طریق مدیریت کردن و استراتژی های اکتسابی خودشان تلاش می کنند، شرکتهای هدف می توانند برای مقابله کردن با آن، تلاش کنند تا اطمینان حاصل کنند صاحبان شرکت هدف، ارزشی که به وسیله اکتساب یا ادغام ایجاد می شود را به خود اختصاص می دهند. این "قوانین" برای مدیران شرکت هدف در جدول 6-10 به طور خلاصه آورده شده است.

جستجوی اطلاعات در مورد شرکتهای تحصیل کننده

هنگامی که شرکت هدف از ماهیت و ارزش صرفه های اقتصادی ناشی از تنوع (اقتصاد ابعادی)[50]  که میان خودش و شرکتهای تحصیل کننده فعلی وجود دارد، کاملا آگاه باشد، می تواند با جستجوی سایر شرکتهایی ...............

....................... اگر شرکتهای هدف و تحصیل کننده می خواهند پتانسیل کامل روابط استراتژیکی که در وهله اول باعث این اکتساب شد، پی ببرند و به آن تحقق ببخشند. اگر شرکت تحصیل کننده برای یکپارچه سازی (توسعه) یا هماهنگی هیچ یک.............................

پیاده سازی و یکپارچه سازی (توسعه)  پس از ادغام  در استراتژی تنوع

با توجه به اینکه اکثر استراتژی های اکتساب و ادغام برای ایجاد استراتژی های تنوع شرکتهای بزرگ استفاده می شود، رویکردهای سازمانی که قبلا برای پیاده سازی تنوع توصیف شد، به پیاده سازی استراتژی های ادغام و اکتساب نیز مربوط میشود. از این رو، ادغام و اکتساب طراحی شده برای ایجاد استراتژی های ...................

چالش های ویژه در توسعه (یکپارچه سازی) پس از ادغام

تفاوت های میان شرکتهای هدف و شرکتهای تحصیل کننده، خودشان را در طیف گسترده ای از مسیرها نشان می دهند. برای مثال ممکن است دارای سیستم عامل کامپیوتری مختلف، سیستم های تلفنی متفاوت و دیگر فناوری های متضاد باشند. احتمال دارد این شرکتها از شیوه ها وسیاستهای متفاوتی در منابع انسانی استفاده کنند. یکی از آنها شاید برنامه بازنشستگی .....................

شاید مهم ترین چالش در یکپارچه سازی (توسعه) شرکتهای هدف وشرکتهای تحصیل کننده مربوط به تفاوت های فرهنگی باشد. در فصل 3 نشان داده شد که اغلب تغییر دادن فرهنگ سازمانی[51] یک شرکت دشوار است. این واقعیت که شرکتی اکتساب شده ....................

ظاهرا در ادغام بین بانک وان[52] و فرست شیکاگوبانک[53]، ....................

اغلب مشکلات مرتبط با سازماندهی برای پیاده سازی و اجرای استراتژی اکتساب و ادغام را می توان بعنوان ....................

اگرچه سازماندهی به منظور اجرا و پیاده سازی اکتساب و ادغام می تواند منبع هزینه های قابل توجه و چشمگیری باشد، می تواند منبع مهمی از ارزشها و فرصتها نیز باشد. برخی محققان نشان داده اند که پس از اینکه اکتساب رسمی تکمیل می شود، همچنان ........................

خلاصه

شرکتها می توانند از ادغام و اکتساب برای ایجاد تنوع شرکتی[54] و استراتژی های توسعه عمودی[55] استفاده کنند. می توان انتظار داشت اکتساب و ادغام میان شرکتهایی که از نظر استراتژیکی مرتبط هستند، هم برای شرکت تحصیل کننده و هم برای شرکت هدف، تنها برابری رقابتی[56] تولید می کند. بنابراین شرکتهایی که در اندیشه استراتژی های اکتساب و ادغام به سر می برند، باید ..................

 

 

 

 

 

 

 



[1] Mergers

[2] acquisitions

[3] vertical integration

[4] diversification objectives

[5] equity holders

[6] target firms

[7] bidding firms

[8] break even

[9] acquiring firm

[10] friendly acquisitions

[11] Unfriendly acquisitions

[12] strategically unrelated firms

[13] strategically related firms

[14] bidders

[15] current market value

[16] economic consequences

[17] unrelated diversification

[18] economic justification

[19] economy of scope

[20] strategic relatedness

[21] Federal Trade Commission (FTC)

[22] level of concentration in an industry

[23] horizontal merger

[24] Reebok

[25] Adidas

[26] market extension merger

[27] conglomerate merger

[28] residual category

[29] Professor Michael Lubatkin

[30] technical economies

[31] pecuniary economies

[32] separate entities

[33] stand-alone entity

[34] Return

[35] economies of scope

[36] Valuable, Rare, and Costly-to-Imitate Economies of Scope

[37] Unexpected Valuable Economies of Scope

[38] valuable, rare, and private economies of scope

[39] valuable, rare, and costly-to-imitate economies of scope

[40] Rare Economies of Scope

[41] Avoid Winning Bidding Wars

[42] rule of thumb

[43] Thinly Traded

[44] corporate strategy

[45] sole proprietorships

[46] Service Corporation International (SCI)

[47] cemetery business

[48]  funeral home

[49] economies of scope

[50] economies of scope

[51] organizational culture

[52] Bank One

[53] First Chicago Bank

[54] corporate diversification

[55] vertical integration strategies

[56] competitive parity

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مترجم کیس استادی، مترجم مقالات، مترجم داستان کوتاه

فروش کتاب لاتین در مورد جهانی شدن کسب و کار و چالش های پیش روی آن

سلام

یک کتاب انگلیسی با محتوای محیط کسب و کار جهانی و چالش های آن به فارسی ترجمه شده دارای 13 فصل است و اماده چاپ

تعداد صفحات فارسی 720 صفحه شده است.

با تشکر


محیط کسب و کار جهانی : چالشهای پیش روی

فصل اول: مقدمه ای بر سازمان تجاری بازرگانی

فصل  دوم: جهانی شدن و محیط کسب و کار

فصل سوم: اقتصادهای ملی در محیط جهانی

فصل چهارم: تجارت بین المللی و رقابت جهانی

فصل پنجم :استراتژی های در جهانی جهانی شده

فصل ششم: محیط‌های فرهنگی و اجتماعی

فصل هفتم: محیط سیاسی

فصل هشتم: محیط قانونی

فصل نهم: بازار مالی

فصل دهم: فناوری و نوآوری

فصل یازدهم: اکولوژی و تغییرات جوّی

فصل دوازدهم: اصول اخلاقی و مسئولیت اجتماعی

فصل سیزدهم: نگاهی به چارچوب‌های بحرانی


بخشی از فصل 5

نظریه‌های استراتژی کسب‌وکار

نظریه‌‌پردازانِ استراتژی دیدگاه‌های گوناگونی درباره‌ی نحوه‌ی طراحی استراتژی‌ها و مواردی که باید بر آنها تمرکز نمود ارائه می‌کنند. عموماً، این نظریه‌ها بر یک یا چند دیدگاه زیر متمرکزند: بُعد بیرونی، بُعد درونی و فرآیند طراحی استراتژی. بحث در اینجا عمدتاً درباره‌ی این موارد خواهد بود. در فصل 1، یکی از ابزارهای مرسوم تحلیلی، تحلیل PEST، را بررسی کردیم. تحلیل PEST نقطه‌ی شروع خوبی برای ارزیابی محیط بیرونی است، به‌ویژه برای شرکت‌هایی که به‌دنبال بهترین مکان برای انبساط بین‌المللی هستند. با این‌حال، ظرفیت‌های درونی نیز مهم‌اند و در بخش تحلیل SWOT به این موارد اشاره می‌کنیم.

تحلیل SWOT

تحلیل SWOT ابزار تحلیلی آشنایی است که نقاط قوت بنگاه‌تجاری، نقاط ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها را نشان می‌دهد. نقاط قوت و ضعف به خود بنگاه‌تجاری ربط دارند (محیط درونی)، اما فرصت‌ها و تهدیدها به محیط بیرونی مربوط‌اند. تحلیل SWOT را معمولا به شکل یک ماتریس نمایش می‌دهند، به‌مانند شکل 5.1. جعبه‌ها‌ی بالا نشان‌دهنده‌ی محیط درونی و جعبه‌های پایین محیط بیرونی‌اند.

تحلیل SWOT

ابزار استراتژیک مورد استفاده در کسب‌وکارها برای ارزیابی نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای سازمان.

تعاملاتی که در شکل با پیکان مشخص شده‌اند نشان می‌دهند که چگونه می‌توان به تدریج بر بینش استراتژیک افزود، هدف آنها ایجاد شایستگی‌های متمایز است که بنگاه‌تجاری را قادر می‌سازد تا به برتری رقابتی دست‌یابد.

برخی از مسائل کلیدی که در تحلیل SWOT به آنها اشاره شده‌است در زیر به صورت فهرستی مشاهده می‌شود:

1.      محیط بیرونی: فرصت‌ها و تهدیدها:

n     عوامل اصلی در محیط‌های اجتماعی (سیاسی-قانونی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی و فناورانه) کدامند؟

n     نقطه‌ی قوت بازاری رقبا کدام است؟

n     چه محصولات یا خدمات جدیدی، از جمله موارد مربوط به بنگاه‌های تجاری خود و رقبا، در حال حاضر مورد توجه است؟

n     سطح تقاضای مصرف‌کنندگان چقدر است و آیا می‌توان انتظار داشت که ثابت بماند؟

n     احتمال تهدید ورود تازه‌واردها در بازار برای محصولات بنگاه‌های تجاری چقدر است؟

2.      محیط درونی: نقاط قوت و ضعف:

n     آیا سازمان ساختاری دارد که به آن در دست‌یابی به اهدافش کمک کند؟

n     آیا اهداف و استراتژی بازاریابی روشنی دارد؟

n     آیا این سازمان از IT به‌طور موثر در همه‌ی وجوه فعالیت‌های خود استفاده می‌کند؟

n     آیا سرمایه‌گذاری سازمان در بخش تحقیق و توسعه (R&D) با رقبا همخوانی دارد یا از آنها بیشتر است؟

n     آیا سازمان با اهداف مالی مطابقت دارد؟

n     تا چه اندازه این بنگاه‌تجاری اهداف HRM (مدیریت منبع انسانی) و استراتژی‌های روشنی در حوزه‌هایی نظیر ایجاد انگیزه در کارمندان، گردش کارکنان و تأمین آموزش دارد؟

تحلیل SWOT را می‌توان به صورت تیمی یا توسط گروه مدیران عامل اجرایی انجام داد (پیرسی و گیلز، 1989)[1] و احتمالاً برداشت‌های آنها بسیار متفاوت خواهد بود. مشخص شده است که مدیران رده بالاتر گرایش بیشتری به داشتن نمایی وسیع‌تر و مشاهده‌ی عوامل سازمانی نظیر نقاط قوت دارند، اما مدیران رده پایین‌تر تنها به بازاریابی و عوامل مالی توجه می‌کنند (مینتزبرگ، 2000: 276)[2]. این موضوع پیشنهاد می‌کند که دیدگاه‌های افراد متأثر از جایگاه آنها در کسب‌وکار است. اجرای SWOT می‌تواند دیدگاه و چشم‌انداز افراد را وسعت بخشد که همین امر سطح آگاهی را نسبت به استراتژی برای همه‌ی کارکنان شرکت افزایش می‌دهد. با این حال، این شیوه‌ی تحلیل تا همین اندازه محدود می‌ماند و هیچ جهت‌دهی مشخصی را برای نحوه‌ی دست‌یابی به اهداف تعیین نمی‌کند.

نکات خلاصه‌ی تحلیل SWOT:

n     تحلیل SWOT بر هر دو بخش محیط درونی (نقاط قوت و ضعف) و محیط بیرونی (فرصت‌ها و تهدیدها) تمرکز دارد؛

n     این نظریه به همین‌جا محدود می‌گردد که فرآیند طراحی استراتژی را مشخص نمی‌گرداند.

 

نظریه‌ی استراتژی رقابتی پورتر

رویکرد پورتر در قبال استراتژی بنگاه‌های تجاری بر نیروی رقابتی موجود در هر صنعتی تمرکز دارد. تحلیل این نیروها برای دست‌یابی به سوددهی لازم است (پورتر[3]، 1998c: 2008). نیروهای پنجگانه شامل: رقابت صنعتی، خریداران، تأمین‌کنندگان، تازه‌واردهای بالقوه و محصولات جایگزین احتمالی‌اند. در شکل 5.2 مدل نیروهای پنجگانه‌ را مشاهده می‌کنید.

در مدل پورتر، خریداران و تأمین ‌کنندگان بازیگران اصلی هستند، زیراکه توانایی اعمال قدرت چانه‌زنی را بر بنگاه‌تجاری دارند. تأمین‌کنندگان احتمالاً به‌علت اینکه شرکت‌های کمی وجود دارند که قادرند با نیازهای آن بنگاه‌تجاری از لحاظ کیفیت یا کمیّت خود را وفق دهند در جایگاه چانه‌زنی قوی قرار داشته‌ باشند. به طور جایگزین، اگر تأمین‌کنندگان بالقوه‌ی بسیاری برای یک محصول استاندارد وجود داشته باشد، آنگاه آن بنگاه‌تجاری در جایگاه نسبتاً قوی در مقایسه با هر تأمین‌کننده‌ای قرار دارد و می‌تواند بندها و تبصره‌های مطلوب خود را وارد قرارداد کند. به‌طور مشابه، بنگاهِ خریدار نیز اگر شرکت بزرگی باشد که سفارش بزرگی را باید تحویل دهد، در جایگاه قوی قرار خواهد داشت و تأمین‌کنندگان احتمالی زیادی آماده‌ی همکاری با آن بنگاه هستند. در این حالت، خریدار به دنبال اقتصاد مقیاس‌ها و پایین‌ترین هزینه در آن بازار است. از سویی دیگر، خریداری که نیازهای تخصصی خاصی دارد، احتمالاً در می‌یابد که تأمین‌کنندگان بالقوه‌ی اندکی وجود دارند و بنابراین مجبور است قیمت بالایی بپردازد. همانطور که این مثال‌ها نشان‌ می‌دهد، وجود (یا نبود) محصولات جایگزین عاملی است که به تعیین بازار کمک می‌کند. درجایی‌که محصولات جایگزین قابل استفاده و در دسترس باشند، خریداران در جایگاه قوی‌تری قرار دارند؛ اما در جایی‌که محصولات جایگزین فایده‌ای نداشته‌ باشند، شرکت تولیدکننده‌ای که محصول دلخواه خود را می‌فروشد جایگاه بالاتر دارد.

          رقابت صنعتی در مرکز مدل پورتر قرار دارد. در هر صنعتی، سناریوی متغیری از رقبا، تازه‌واردها، کسب‌وکارهای معتبر وجود دارد که برخی از آنها در حال تصاحب سهم بازارند و برخی در حال از دست دادن آن. موانع زیادی در سر راه ورود به بازار وجود دارد. برای مثال، اگر مخارج سرمایه‌گذاری زیاد باشد، به‌مانند صنعت نفت، آنگاه تازه‌واردها تمایلی به ورود به آن ندارند. حالت مقابل زمانی رخ می‌دهد که سرمایه‌ اندکی برای شروع نیاز باشد، به‌مانند طراحی نرم‌افزار. اگر

 

 

 

بخشی از فصل 8

کسی یک آیفون قلابی نمی‌خواهد؟

 

شاید گوشی‌ای که آن مشتری در حال خریدنش است شبیه گوشی مشهور آیفون باشد، اما در بسیاری از بازارها، به‌احتمال قوی آن گوشی یک کالای قلابی است که توسط بسیاری از گوشی‌سازانِ کوچکی که در سراسر چین پراکنده شده‌اند ساخته شده باشد، این تولیدکنندگان گوشی‌هایی می‌سازند که در دسته‌ی گسترده‌ی «بازار خاکستری» [4] قرار می‌گیرد. ممکن است نمادِ شرکت اپل را با خود داشته باشد یا احتمالاً یک «Hiphone» باشد، یکی از نسخه‌های کپی‌برداری شده‌ای که خیلی زود پس از ورودِ قانونیِ گوشی‌های آیفون به چین شروع به کار کرد. علاوه بر سوءاستفاده از علامتِ تجاریِ مالک آن برند، این گوشی‌های قلابی احتمالاً از نرم‌افزارهای دزدی استفاده می‌کنند و هیچ‌گونه گواهی‌نامه‌ی کیفیت هم ندارند. بدون وجود ضمانت یا گارانتی، اگر این گوشی‌ها خراب شوند، به مشتری هیچ خسارتی تعلق نمی‌گیرد. دارای کد IMEI (سیستم جهانی تعیین هویت)[5] نیست، که قانوناً ................

 

 

 

ادامه فصل 8

نظام قوانین ملی

برتری نظام قوانین ملی برگرفته از نظریه‌ی حاکمیت حکومت است. هر نظام قانونی را می‌توان به دو دسته‌ی اصلی از دستورالعمل‌های وظیفه‌ای تقسیم‌بندی نمود: قانون‌گذاری/ قوانین مصوب (وضع قوانین) و قضاوت (حل و فصل نزاع‌ها). قانون‌گذاری، یا مجموعه‌ی قوانین مصوب، از سوی نهادهای دولتی که قدرت وضع قوانین دارند انجام می‌شود. در یک جامعه‌ی دموکرات، مجلس قانونگذار منتخب یکی از گروه‌های قانونگذار کلیدی است. بخش عمده‌ای از قانونگذاری از برنامه‌های اجتماعی و سیاسی دولت‌های منتخب پیروی می‌کند. البته، قانونگذاران ممکن است اشتباه کنند. قوانین ممنوعیت در ایالات متحده در دهه‌ی 30 میلادی، مصرف نوشیدنی‌های الکلی را ممنوع نمود، و با مخالفت‌های گسترده‌ای مواجه شد و مجبور شدند که آن را لغو کنند.

نظام دادگاه‌ها، یا نظام قضایی، قوانین را در موارد خاص تفسیر و به‌کار می‌بندد. مقدار توانایی قاضیان در شکل‌دهی به توسعه‌ی قانونی، که با وظیفه‌ی قانونگذاران تداخل پیدا می‌کند، در هر نظامی فرق دارد و حتی در خود نظام‌ها نیز موضوع اختلاف عقیده و سلیقه است. همان‌طور که در زیر مشاهده خواهد کرد، «قانون موضوعه»[6] (قوانین وضع شده از سوی قاضیان) در برخی کشورها بیش از کشورهای دیگر حایز اهمیت است. حکم کلی این است که نظام‌های قانونی قصد دارند بین وظایف قانونگذار یو قضاوت خطی ترسیم کنند. نظام‌های دادگاهی را به‌منظور جلوگیری از نفوذ تأثیرات سیاسی و سلایق شخصی طراحی کرده‌اند و قاضیان باید منصف و بی‌طرف باشند. بانک جهانی، در نشانگرهای دولت جهانی‌اش، عمق حاکمیت قوانین را در کشورهای دنیا ارزیابی می‌کند. در ارزیابی‌هایش کیفیت حقوق مالکیت، امنیت، دادگاه‌ها و ریسک جرایم وجود دارد.

در شکل 8.4، مروری اجمالی از کشورهای منتخب در این زمینه مشاهده می‌کنید.

حاشیه‌ی 273:

قانونگذاری: قوانین وضع شده براساس رویه‌های قانونگذاری که در قانون اساسی ملی لحاظ شده‌اند: همچنین، آنها را مجموعه قوانین مصوب یا موضوعه می‌‌نامند.

نظام قضایی: نظام دادگاه‌ها، معمولاً به‌صورت دادگاه‌های مدنی و دادگاه‌های کیفری تقسیم‌بندی می‌شوند.

همان‌طور که شکل 8.4 نشان می‌دهد، دانمارک بالاترین جایگاه را از لحاظ حکومت قانون  دارد و این جایگاه طی دوره‌ای طولانی ثبات خود را حفظ کرده است. دیگر کشورهای منتخب از ثبات کمتری برخوردار بوده‌اند. باقی کشورها مشترکاً تمرکز خود را بر توسعه‌ی اقتصادی معطوف کرده‌اند.

بهبود در حاکمیت قانون از 1996 تا کنون در مورد چین تنها اندکی مشاهده می‌شود. غنا بهبود قابل‌ توجه‌تری داشته است، اما روسیه و آرژانتین عقب‌گرد داشته‌اند. این دو کشور دچار آشفتگی‌‌های مالی، دگرگونی در حاکمیت قانون، بوده‌اند که از مدت‌ها قبل نیز در این کشورها شکننده و ضعیف بود.

می‌توان نظام‌های قانونی را برحسب سنت‌ها و رویه‌های قانونی یا دسته‌های قانونی طبقه‌بندی کرد. دو سنت تاریخی اصلی غربی سنت قوانین مدنی و سنت قوانین عرفی است. سنت قوانین مدنی،[7] که در کشورهای اروپایی رواج دارد، برپایه‌ی منشور قانونی فراگیر قرار دارد، در حالی‌که سنت قوانین عرفی،[8]که منشأ انگلیسی دارد، بر مجموعه قوانین موضوعه تأکید دارد. هر دو در بسیاری

 

 

بخشی از فصل 10

نظریه‌ی شومپیتر درباره‌ی امواج صنعتی

تحقیق شومپیتر مدت زیادی طول کشید، از 1912 تا 1942. طی توسعه‌ی اقتصادهای صنعتی در آن دوره، تحلیل وی از نقش نوآوری فناورانه دگرگون شد. از آغاز کار تحقیقاتش در 1912، او به اهمیت کارآفرین منفرد در فرایند نوآورانه تأکید می‌کرد. شومپیتر متوجه شد که نوآوری می‌تواند نه تنها نوآوری فنی، بلکه نوآوری بازاریابی و سازمانی را شامل شود. بازیگران کلیدی در انقلاب صنعتی هم مخترعان با استعداد بودند و هم کارآفرینانی که غالباً وارد قضیه‌ی تولید می‌شدند و ابداعاتی می‌کردند و یا ابداعات خود را بهبود می‌بخشیدند. برای مثال، صنعت نخ‌ریسی با اختراعات آرکرایت، هارگریوز و کرامپتون[9] در اواخر قرن هجدهم تحول یافت. برای مثال، ریچارد آرکرایت موارد بسیار مهمی را در جایگاه مخترع و کارآفرین وارد این صنعت کرد، او از پتنت‌های خود با کمک یکی از شرکایش، جاددیش استروت،[10] حفاظت و بهره‌برداری می‌کرد و شریک وی سرمایه‌ی لازم را برای سرمایه‌گذاری بیش از پیش فراهم می‌کرد. تولید با دستگاه در مقیاس بزرگ به‌سرعت خروجی را افزایش داد و قیمت را کاهش داد.

شومپیتر متوجه حرکتی انتقالی از نوآوری فنی از جانب مخترعان منفرد به سمت افراد حرفه‌ای متخصص بخش R&D در بنگاه‌های تجاری شد. دو توسعه از جمله موارد حایز اهمیت بودند. اولین مورد افزایش اهمیت پایه و اساس نوآوری، تحقیقات علمی، و دومین مورد رشد نظام دیوان‌سالاری در سازمان‌های بزرگ، با دپارتمان‌های تخصصی R&Dشان، بود. او متوجه تغییراتی شد که در داخل نظام سرمایه‌داری به صورت «تخریب خلاقانه» در حال انجام بود. محصولات جدید، روش‌های جدید تولید و شکل‌های جدید سازمان‌دهی بوجود آمدند که ساختار  اقتصاد را از درون متحول می‌کردند (شومپیتر، 1942: 83(تأکید شومپیتر)).

او از مفهوم چرخه‌ی کسب‌وکارها استفاده کرد که توسط اقتصاددان روسی کندراتیف مطرح شده .....................

 

ساختار صنعتی

سرمایه‌گذاری عظیم در R&D عمدتاً از سوی بنگاه‌های تجاری بزرگ یک کشور صورت می‌گیرد، زیراکه تنها آنها قادرند برنامه‌های بلندمدت R&D را انجام دهند و ریسک مرتبط با آن را متحمل شوند.

البته، صرفاً خرج مقداری پول در بخش R&D نوآوری موفق را تضمین نمی‌کند. رقابت بین بنگاهی و رقابت در بازارهای داخلی می‌تواند به افزایش«تقلیدی» در R&D در حوزه محصولات خاص منجر شود (پاتل و پاویت، 1994). بنگاه‌های تجاری کوچک نیز می‌توانند در این میان نقشی داشته باشند، همان‌طور که در مورد حوزه‌های پیشرفته مشاهده کردیم. بنگاه تجاری نوپای کوچک، منعطف و بروکراسی کمتری نسبت به بنگاه‌های باسابقه‌ و بزرگ دارد و ممکن است منبعی غنی از ایده باشد. شکل 10.7 درصدی از بنگاه‌های تجاری را نشان می‌دهد که محصولات جدید درون‌سازمانی تولید می‌کنند و SMEها و بنگاه‌های تجاری بزرگ را با یکدیگر مقایسه می‌کند. در حالت کلی، بنگاه‌های تجاری بزرگ نوآورتر هستند. در فرانسه و آلمان، بیش از 50% از

بخشی از فصل 13

جهانی‌شدن صنایع

جهانی‌شدن قالبی چیره در برخی از صنایعی است که در این کتاب به آنها اشاره کردیم، برای مثال صنعت خودروسازی (فصل 2) و صنعت داروسازی (فصل 3 و 10). در این موارد، برتری مکانی و اقتصاد مقیاس‌ها نقشی داشته است. هر دوی این صنایع شاهد یکپارچه‌شدن بودند، که به اکتساب شرکت‌های کوچک از طرف شرکت‌های بزرگ منجر شده است، که حتی بزرگتر شده‌اند. با این‌حال، اندازه و حیطه‌ی جهانی ضامن موفقیت نیست. سود در هر دو صنعت وجود دارد و در بازارهای روبه‌رشد اقتصادهای نوپا، فشار رقابتی شدید است. سازمان‌های ملی چارچوب‌های قانونی را در صنعت داروسازی منسجم‌تر نموده‌اند، که عمدتاً در پاسخ به مسائل ایمنی مصرف‌کنندگان است. در صنعت خودروسازی نیز مسائل ایمنی و کیفیت به دغدغه‌ای بزرگ مبدل شده‌اند. پیوندهای ضعیفی ممکن است در زنجیره‌ی تأمین جهانی وجود داشته باشد و شرکت‌هایی نظیر تویوتا، که شهرتی به‌سبب ایمنی برای خود دست و پا کرده است، حفظ کیفیت سیستم را در هنگامی که تولید در مناطق پراکنده انجام می‌شود دشوار می‌بیند. از این رو، موفقیت شرکت‌های بزرگ در صنایع جهانی غالباً به عوامل بومی وابسته است. آیا این بدان معنای واکنشی منفی در برابر جهانی‌شدن است؟

از نظر MNEها، جهانی‌شدن همواره بر بهترین بهره‌برداری از مکان‌های خاص برای اهداف ویژه تکیه داشته است. دیدیم که شرکت‌های داروسازی و رایانه‌ای نیز به همین دلیل به ایرلند رفتند- و بسیاری از آنها پس از آنکه این مزایا از بین رفت آنجا را ترک کردند. جدای از همگن‌شدن،

بخشی از فصل 1

یک سازمان تجاری چه کاری انجام می دهد؟

کسب و کار به هر نوع فعالیت اقتصادی اشاره دارد که در آن کالا یا خدمات (و یا ترکیبی از هر دو) در مقابل وجه پرداختی، معمولا پول، عرضه می شوند. این تعریف، معامله ارزی پایه[11] را توصیف می کند. نوع فعالیت های تحت پوشش عبارت است از محصولات تجاری، محصولات تولیدی، استخراج منابع طبیعی و کشاورزی. کسب و کار بین المللی به فعالیت های کسب و کاری اشاره می کند که میان دو یا چند کشور قرار دارد. امروزه کسب و کارها به طور معمول به فراتر از مرزهای کشور خود و فرصت های جدید، نگاه می کنند. علاوه بر این، اگرچه  بنگاه های 6 منطقه پیشرفته تر جهان (مانند شمال آمریکا، اروپا و ژاپن) قبلا و به کرات آرزو داشتند تا در کشورهای دیگر گسترش یابند، امروزه کسب و کارهایی در طیف بسیار گسترده تری از کشورهای "در مسیر جهانی شدن[12]" را شاهد هستیم. از جمله اینها می توان از بنگاه هایی در چین، هندوستان، آفریقا و امریکای لاتین نام برد. در نتیجه در بسیاری از کشورها، احتمالا شرکت های داخلی و خارجی در کنار یکدیگر به رقابت می پردازند.

کسب و کار تاریخچه بسیار طولانی دارد. جوامع باستانی عمدتا بدلیل فعالیت های کسب و کاری پر رونق، و مخصوصا از طریق تجارت با سایرکشورها که قدرت اقتصادی به ارمغان می آورد، رشد کردند و بزرگ شدند. به نظر می رسد تمایل به انجام کسب وکار جهانشمول است، زیرا در تمامی جوامع، حتی جوامع تحت نظام کمونیستی که آشکارا مخالف بنگاه های اقتصادی خصوصی[13] است، کسب و کار وجود دارد. کسب و کارهای کوچک که به صورت غیررسمی عمل می کنند و شرکت های جاه طلبی که به دنبال رقابت در محیط

بخشی از فصل 6

نظریه‌ی روابط ترامپنارس

در تحقیقاتِ اخیر از سوی فانز ترامپنارس نیز از پیوستگی فردگرایی/ جمع‌گرایی به‌عنوان بُعدی کلیدی استفاده شد. تحقیقات ترامپنارس شامل دادن پرسشنامه به بیش از 15 هزار مدیر در 28 کشور دنیا بود (ترامپنارس، 1994). او پنج جهت‌گیری رابطه را شناسایی کرد. این موارد عبارت‌اند از:

n     عام‌نگری در برابر خاص‌نگری[14]- فرهنگ‌ها با عام‌نگری بالا ارزش بیشتری برای قوانین رسمی قائل‌اند، اما فرهنگ‌های خاص‌نگرتر برای روابط بیش از قوانین رسمی یا توافقات ارزش قائل هستند. ترامپنارس دریافت که جوامع غربی نظیر UK، استرالیا و ایالات متحده‌ی آمریکا، به‌شدت عام‌نگر هستند، اما چین تا حد زیادی خاص‌نگر است؛

n     فردگرایی در برابر جمع‌گرایی: این رابطه یکی از چهار بُعد هافستد را منعکس می‌کند، اما یافته‌های این حیطه تا حدی متفاوت بود. ترامپنارس دریافتد که ژاپن نسبت به جمع‌گرایی گرایش بسیار بیشتری دارد. از سویی دیگر، مکزیک و جمهوری چک که هافستد آنها را جمع‌گراتر می‌دانست، در حال حاضر به فردگرایی گرایش داشتند. این یافته‌ها را می‌توان با تاریخ بعدیِ داده‌های تحقیق توضیح داد که انعکاسی از پیشرفت اقتصادهای بازاری در هر دو ناحیه می‌باشد: اثر Nafta (موافقتنامه‌ی تجارت آزادِ آمریکای شمالی) در مورد مکزیک و انتقالِ پس‌کمونیستی به اقتصاد بازار[15] در مورد جمهوری چک؛

n     خنثی در برابر عاطفی- در فرهنگ خنثی، مردم گرایش کمتری به نمایش احساسات خود دارند، اما در فرهنگ عاطفی، مردم در نمایش عواطف و توصیف دیدگاه‌های خود راحت‌تر هستند. در این یافته‌ها، ژاپن خنثی‌ترین فرهنگ و مکزیک عاطفی‌ترین فرهنگ را دارد؛

تفکیکی در برابر پراکنده- در یک فرهنگ تفکیکی، جدایش بین کار و زندگی خصوصی بارز است. در فرهنگ‌های پراکنده، «همه‌ی ابعادِ زندگی شخص در یک رابطه‌ی کاری درگیر می‌شود»، نه صرفاً نقش منعقدکننده‌ی آن (ترامپنارس، 1994: 9). بنابراین، انجام

بخشی از فصل 9

چشم‌انداز در حال تغییرِ مقررات بین‌المللی

زمانی‌که کار بانک‌های جهانی صدمه‌دیده متوقف شد، به قسمت‌های قانونی خود تقسیم شدند: «شاید یک شرکت در طول عمر خود جهانی باشد، اما در هنگام مرگ وطنی می‌گردد» (هیوگز،[16] 2009). برخلاف یک شرکت تولیدی، نظیر جنرال موتورز، که می‌تواند برای ورشکستگی خود برنامه‌ریزی کند و دوباره خود را احیا نماید، یک بانک ممکن است طی یک شب زیر و رو شود. دولت‌ها به‌سرعت برای اعطای کمک‌های دولتی وارد عمل شدند: سیتی‌گروپ و AIG، بیمه‌گزار، به‌سرعت از طریق برنامه‌ی بازیابی دارایی‌های آسیب‌دیده‌ی دولت آمریکا (TARP)[17] نجات یافتند، که کنگره‌ی آمریکا به‌سرعت آن را تصویب نمود. اما حل مشکل پیچیده‌ی بانک لیهمن برادرز فرایندی طولانی و طاقت‌فرسا بود. قاعدتاً، پرسش‌هایی مطرح گردید. آیا مدیران اجرایی لیهمن می‌توانستند این بحران را پیش‌بینی کنند و آیا آنها می‌توانستند اثر آن را معکوس نمایند؟ آیا آنها به‌صورت محتاطانه عمل کردند یا اینکه در شیوه‌ی مدیریت شرکت سهل انگار بودند یا شاید هم

 



[1] : Piercy  ، Giles

[2] : Mmtzberg

[3] : Porter

[4] : grey market

[5] : international mobile equipment identity number

[6] : case law

[7] : The civil law tradition

[8] : the common law tradition

[9] : of Arkwright, Hargreaves and Crompton

[10] : Jedediah Strutt

[11] - basic exchange transaction

[12] - going global

[13] private enterprise

[14] : Universalism vs. Particularism

[15] : market economy

[16] : Hughes

[17] : the US government's Troubled Assets Recovery Program

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
مترجم کیس استادی، مترجم مقالات، مترجم داستان کوتاه